Požar ne prijeti seoskim naseljima

Radiosarajevo.ba
Požar ne prijeti seoskim naseljima

Požar na dijelu planine Leotar ne ugrožava seoska naselja, a gori većinom suha trava, nisko rastinje i šikara, rekao je Srni direktor Republičke uprave Civilne zaštite Milimir Doder.

Doder je dodao da je danas na ovom području oslabio vjetar pa se očekuje veći učinak u gašenju požara.

On je naglasio da je uzrok požara, kao i u većini prethodnih, najvjerovatnije, ljudski faktor.

Doder je podsjetio da je 15. oktobra oko 16.00 časova na zapadnom dijelu Leotara izbio požar koji se pod uticajem vjetra širi na tri strane - južnom stranom planine prema istoku, južno prema brdu Pogači i Trebinju i sjeverozapadno prema selu Tribijovi.

"Ovo požarište otežano je gasiti zbog vjetra i nepristupačnog terena", naglasio je Doder i dodao da repetitor na Leotaru dodatno obezbjeđuje 10 pripadnika Civilne zaštite preduzeća "HET-a".

Doder je napomenuo da je u toku jučerašnjeg dana izbilo još šest požara na drugim lokalitetima opštine Trebinje i to u Pridvorcima, Mostaći, Zgoljevu, Tuli, Marić Međine i Podgljivlje, ali da su veoma brzo ugašeni.

Požar, koji je prije dva dana izbio u rejonu planine Leotar sinoć se proširio prema prigradskom naselju Podgljivlje, ali na svu sreću, do daljeg širenja nije došlo.

Prema riječima Dodera, situacija na terenu se aktivno prati.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije