Požar kod Trebinja još je izvan kontrole

Radiosarajevo.ba
Požar kod Trebinja još je izvan kontrole

Požar u rejonu Zubaca na području opštine Trebinje, koji već treći dan hara na ovom području, još uvijek nije ugašen. Sreatna okolnost je ta što nisu ugrožena naselja, a u konstantno gori nisko rastinje od mjesta Grab, na tromeđi Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske, a prema Konavlima u Hrvatskoj. 

Prema riječima načelnika Civilne zaštite Trebinje Mirka Ćurića, problem predstavlja činjenica da se vatra istovremeno aktivira na više mjesta, što vatrogascima dodatno otežava gašenje vatrene stihije. On je za medije u RS-u naveo da se ulažu vanljudski napori na gašenju vatre, ali da za sada nema prognoza kada bi vatra mogla biti stavljena po kontrolu.

U savladavanju ove vatrene stihije lokalnim vatrogascima i pripadnicima Centra za gazdovanje kršem, u pomoć stigla dva kanadera u vlasništvu Ministarstva odbrane Republike Hrvatske.

Gašenje požara, za koji se smatra da je prouzrokovan ljudskim faktorom, otežava nepristupačan teren, te ne postoje prognoza kada bi požar mogao biti doveden u red.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije