Povučen prijedlog dopune Zakona o elektroprijenosu

Radiosarajevo.ba
Povučen prijedlog dopune Zakona o elektroprijenosu


Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH prije nekoliko dana povuklo je iz Vijeća ministara BiH prijedlog izmjena i dopuna Zakona o osnivanju kompanije za prenos električne energije (Elektroprijenos) BiH, dostavljenih u oktobru prošle godine, potvrdio je to za današnje "Oslobođenje" Zvonimir Kutleša, generalni tajnik Vijeća ministara BiH, a prenosi agencija Fena.

Naveo je da je to učinjeno zbog pripremanja novih, dopunjenih izmjena tog akta.

"Obaviješteni smo iz resornog ministarstva da bi brzo trebalo da budu završene nove izmjene i dopune koje će biti upućene Vijeću ministara BiH, a potom i dostavljene u parlamentarnu proceduru", naglasio je Kutleša.

Radi se, naime, o izradi nove verzije izmjena Zakona o Elektrijoprenosu BiH, usklađenih sa dogovorom iz sporazuma SDP - SNSD, a koje su poduprli i HDZBiH, SDS, HDZ 1990 i SBB.

Ove su izmjene usmjerene prvenstveno na raspodjelu dobiti te kompanije, koja prema podacima Uprave iznosi 120 miliona KM (akumulirana u periodu 2006 - 2012).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije