Povrijeđeno nekoliko navijača i policajaca

Radiosarajevo.ba
Povrijeđeno nekoliko navijača i policajaca

Nekoliko policajaca i navijača povrijeđeno je u večerašnjim sukobima u Mostaru koji su se desili nakon što je prekinuta fudbalska utakmica Zrinjski - Velež. U zapadnom dijelu grada zabilježene su masovne tuče između policije i navijača Zrinjskog, a i zapaljena su dva auta. 

Policija Hercegovačko-neretvanskog kantona stavila je večeras pod kontrolu nerede koji su se sa stadiona "Pod Bijelim Brijegom" prenijeli na gradske ulice, javio je dopisnik Srne.

Stanje u gradu nešto prije 20.00 časova je mirno, a prisustvo policije na ulicama i dalje je pojačano.

U toku večeri nije bilo moguće dobiti tačne podatke o broju povrijeđenih policajaca i navijača.

Neredi su se na ulice preslili sa stadiona nakon što je pred sami kraj prekinuta utakmica između gradskih rivala Zrinjskog i Veleža, jer su navijači upali na teren.

Navijači Zrinjskog - Ultrasi - preskočili zaštitnu ogradu i upali na teren kada je Velež poveo sa 1:0 pogotkom u sudijskoj nadoknadi susreta osmine finala fudbalskog Kupa BiH.

Tokom nereda, osim kantonalne policije, na ulicama Mostara bili su i raspoređeni pripadnici specijalne policije, kao i policajci iz drugih kantona.

Policija se za ovu utakmicu pripremala prethodnih dana, jer su gradski derbiji u Mostaru uvijek ocijenjeni kao skupovi visokog rizika. Velež je najavio da će tražiti da se naredni derbi, zakazan za predstojeću nedjelju, a koji se također igra na stadionu Pod bijelim brijegom, igra pred praznim tribinama. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije