Povremena obustava saobraćaja na magistralnom putu Sarajevo-Trnovo: Evo i zašto

0
Radiosarajevo.ba
Povremena obustava saobraćaja na magistralnom putu Sarajevo-Trnovo: Evo i zašto
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Magla (Ilustracija)

Zbog deminiranja terena do 20. oktobra, svakog radnog dana od devet do 15 sati, dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja na magistralnom putu Sarajevo - Trnovo (naselje Krupac - Kupalište), saopšteno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).

Magla, mjestimično veoma gusta, smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, kao i preko pojedinih prevoja, a na tim dionicama i kolovoz je vlažan.

"Upozoravamo i na učestale odrone i savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putevima“, objavio je BIHAMK.

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

Završen je policijski uviđaj saobraćajne nesreće i uklonjeno vozilo tako da je normalizovano saobraćanje na autoputu A1 na petlji Kakanj, izlazni krak sa autoputa iz pravca Zenice.

Zbog sanacionih radova na magistralnim putevima Konjic - Jablanica (u mjestu Paprasko) i Tuzla - Kalesija (u mjestu Miljanovci) saobraća se usporeno, jednom trakom.

Vozači, oprez: Mokar kolovoz, povećana opasnost od odrona

Vozači, oprez: Mokar kolovoz, povećana opasnost od odrona

Na magistralnom putu Semizovac - Olovo - Kladanj na nekoliko lokacija izvode se sanacioni radovi, pa se na tim lokacijama saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se i na magistralnim putevima: Jablanica - Blidinje, Vitez - Nević Polje i Doboj - Rudanka - Johovac.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije