Povodom dodjele kandidatskog statusa: Sarajevski mostovi osvijetljeni bojama Europske unije

2
Radiosarajevo.ba
Povodom dodjele kandidatskog statusa: Sarajevski mostovi osvijetljeni bojama Europske unije
Foto: EU Delegacija / Sarajevski mostovi osvijetljeni u bojama EU

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić oglasila se na društvenim mrežama i podijelila informaciju da su mostovi u našem gradu večeras osvijetljeni bojama Europske unije.

"Povodom dodjele kandidatskog statusa, bojama Evropske unije osvijetljeni su sarajevski mostovi.

Poput ovih vjekovnih simbola koji spajaju i zbližavaju, i mi trebamo i moramo zajedno savladati izazove ka boljoj i ljepšoj budućnosti bh. građanki i građana", napisala je Karić na Twitteru.

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Zvanično! Bosna i Hercegovina dobila kandidatski status za Europsku uniju

Zvanično! Bosna i Hercegovina dobila kandidatski status za Europsku uniju

Bosni i Hercegovini jučer je zvanično dodijeljen kandidatski status za Europsku uniju.

Šefovi vlada država Europske unije jučer su tu odluku donijeli na zasjedanju, nakon što je u utorak, 13. decembra, stigla preporuka Europske komisije.

Na zajedanju šefova europskih država je naglašeno da će Bosna i Hercegovina na svom putu prema EU i dalje morati ispuniti uslove koji su postavljeni ranije.

Pred vlastima će i dalje ostati zahtjev da se implementira 14 prioriteta. Među njima su da se osiguraju rezultati rada na svim nivoima Mehanizma koordinacije i poboljšanje institucionalnog okvira, uključujući i ustavnu reformu.

Tu su i uvjeti unapređenja funkcioniranja pravosuđa, jačanja borbe protiv korupcije i organiziranog kriminala te uspostavljanja učinkovite koordinacije upravljanja granicama, jačanje zaštite ljudskih prava, garantiranje slobode izražavanja i medija, poboljšanje zaštite ranjivih kategorija društva te osiguranje završetka reformi javne uprave.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije