Potvrđeno: Roku Snežiću zabranjen ulaz u BiH

2
Radiosarajevo.ba
Potvrđeno: Roku Snežiću zabranjen ulaz u BiH
Foto: Ekapija / Rok Snežić

Sigurnosne službe zabranile su ulazak u Bosnu i Hercegovinu slovenačkom državljaninu Roku Snežiću, jerpredstavlja prijetnju po nacionalnu i ekonomsku sigurnost zemlje, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba.

Kako saznajemo, Granična policija BiH dobila je odluku o zabrani ulaska za Snežića.

Kao jedan od razloga za zabranu je i otvaranje fiktivnih firmi na području Banja Luke, a u kojima je Snežić po sopstvenom priznanju učestvovao. 

Slovenci su u posljednje dvije godine otvorili oko 200 fiktivnih preduzeća na koja su preusmjerili svoje poslovanje, a sve u cilju kako bi izbjegli plaćanje visokih poreza u svojoj zemlji. 

Snežić je tvrdio kako u svemu nema ništa nezakonito te da je riječ o “poreskoj optimizaciji”, odnosno uštedi novca kroz zakonske okvire.

Kako je ranije otkrio za Capital.ba, on je posredovao u osnivanju brojnih preduzeća, što čine i brojne druge firme koje su se za to specijalizovale.

Međutim, očigledno da bezbjednosne službe u zemlji na to ne gledaju blagonaklono, a navodno i nadležni istražni organi u RS vode istragu kako bi se utvrdila njegova uloga u svemu, ali i utvrdilo da li u poslovanju tih preduzeća ima nezakonitosti.

Inače, Snežić ima i zvaničnu web stranicu o otvaranju firmi u BiH. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije