Potvrđeno: Po drugi put odgođeno suđenje u slučaju 'Džena Gadžun'

1
A. M.
Potvrđeno: Po drugi put odgođeno suđenje u slučaju 'Džena Gadžun'
Foto: Facebook / Džena Gadžun

Suđenje ljekarima Suadu Rožajcu, Jasmini Halimić-Alajbegović i Nini Jovanović, koji su optuženi da su krivi za smrt djevojčice Džene Gadžun, neće biti održano u četvrtak, 16. novembra, saznaje portal Radiosarajevo.ba.

kako je bilo ranije planirano, suđenje se trebalo održati u četvrtak u Kantonalnom sudu u Sarajevu, ali je odgođeno, jer je jedan od sudija na bolovanju, potvrđeno je za naš portal.

"U zadnji trenutak smo dobili informaciju da je suđenje odgođeno. Navodno, sudija je posljednje dvije sedmice na bolovanju", izjavio je Muris Gadžun, otac djevojčice Džene Gadžun, za portal Radiosarajevo.ba.

Profesor Kržalić upozorava: Rusija hibridnim djelovanjem radi na podjelama, mi to nijemo posmatramo

Profesor Kržalić upozorava: Rusija hibridnim djelovanjem radi na podjelama, mi to nijemo posmatramo

Podsjetimo, Kantonalni sud u Sarajevu 11. jula 2023. potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv ljekara Suada Rožajca, Nine Jovanović i Jasmine Halimić u slučaju smrti djevojčice Džene Gadžun.

Krajem septembra 2023. godine, sve troje su se na Kantonalnom sudu izjasnili kako - nisu krivi.

Majka Džene Gadžun za Radiosarajevo.ba: 'U startu sam znala da će se ovo desiti'

Majka Džene Gadžun za Radiosarajevo.ba: 'U startu sam znala da će se ovo desiti'

Rožajac, anesteziolog, optužen je za teško krivično djelo protiv zdravlja ljudi i krivično djelo nesavjesno liječenje, dok su Nina Jovanović i Jasmina Halimić - oftalmolozi - optužene za krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Djevojčica iz Kaknja Džena Gadžun preminula je 14. novembra 2021. godine, tri dana nakon što je, zbog korekcije spuštenog očnog kapka, operisana u privatnoj ordinaciji u Sarajevu.

Dženu Gadžun su roditelji doveli na operaciju u privatnu stomatološko kliniku 'Dr. Bejtović'. Tokom te, kako je trebala biti, "rutinske operacije" došlo je do komplikacija i srčanog zastoja, nakon čega je djevojčica pala u komu iz koje se, nažalost, nikad nije probudila.

Operaciju su radile Halimić-Alajbegović i Nina Jovanović, za koju je utvrđeno da ne posjeduje licencu Ljekarske komore Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije