Potvrđeno: Obje dojave o bombama na Aerodromu Sarajevo bile lažne

0
Radiosarajevo.ba
Potvrđeno: Obje dojave o bombama na Aerodromu Sarajevo bile lažne
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevski aerodrom nakon dojave o bombi

Obje dojave o bombi u ponedjeljak, 23. septembra, na Međunarodnom aerodromu Sarajevo bile su lažne, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba.

"Izvršen je KDZ pregled, te je utvrđeno da je bila lažna dojava", potvrđeno je za naš portal.

Podsjetimo, prvo je u 15.36 sati Međunarodni aerodrom u Sarajevu dobio je e-mail u kojem je navedeno da su na aerodromu postavljene eksplozivne naprave. Nakon provjera, utvrđeno je da se radi o lažnoj dojavi.

Značajna porezna reforma u Njemačkoj: Koji radnici će imati najveće povećanje plate?

Značajna porezna reforma u Njemačkoj: Koji radnici će imati najveće povećanje plate?

"Mail identičnog sadržaja je stigao i na našu adresu. Čim smo ga dobili, uputili smo naše snage prema Sarajevskom aerodromu", potvrdila je Mersiha Novalić, glasnogovornica MUP-a KS za portal Radiosarajevo.ba.

Identična e-mail poruka je stigla i na redakciju portala Radiosarajevo.ba.

Najnovija informacija: Na Sarajevskom aerodromu postavljene eksplozivne naprave?

Najnovija informacija: Na Sarajevskom aerodromu postavljene eksplozivne naprave?

Oko 17.50 sati, na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu ponovo je pokrenuta procedura uzbunjivanja i obavještavanja, nakon što je jedan od putnika na letu Memmingen - Sarajevo primio poruku prijetećeg sadržaja, odnosno, dojavu o postavljenoj bombi u avionu.
 
Poruka je stigla dok je avion bio iznad Hrvatske. Avion je u 17:50 sati sletio na pistu Sarajevskog aerodroma, nakon čega će biti sproveden plan djelovanja u kriznim situacijama i izvršen KDZ pregled. U avionu se nalazilo 190 osoba.

Tokom KDZ pregleda nijedan let sa Sarajevskog aerodroma nije otkazan. Zabilježena su samo blaga kašnjenja, a kako portal Radiosarajevo.ba saznaje - putnici na letu za Zagreb su u autobusu pored aviona morali sačekati da dobiju "zeleno svjetlo" za let u Hrvatsku.

"Nisu ni oni dugo čekali na pisti", dodali su iz Uprave aerodroma za naš portal. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije