Potvrđeno: Enver Bijedić i još sedam optuženih u cijelosti oslobođeni

2
A. S.
Potvrđeno: Enver Bijedić i još sedam optuženih u cijelosti oslobođeni
Foto: SD BiH / Enver Bijedić

Svih osam optuženih u predmetu Rudnik soli Tuzla u utorak, 23. jula, su u cijelosti oslobođeni optužbe u prvostepenom postupku pred Općinskim sudom Gračanica, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba iz ovog suda.

"Presuda u ovom predmetu je prvostepena i sve strane imaju pravo žalbe pred Kantonalnim sudom Tuzla", kazali su za portal Radiosarajevo.ba iz Općinskog suda Gračanica.

Podsjetimo, optužnica je bila potvrđena protiv Envera Bijedića (61), predsjednika političke partije Socijaldemokrati BiH i zastupnika u Parlamentarnoj skupštini BiH, Dženana Mujkića (51) i Atifa Mujkića (78) - odgovornih osoba u firmi „Mining & Drilling Gračanica, Amira Sušića (61) i Aziza Čačkovića (58) - bivši direktori u Rudniku soli Tuzla, Amira Tursunovića (48) - bivši predsjednik NO Rudnika, Asmira Hasića (45) - bivši ministar privrede u Vladi TK, Suada Fejzića (56) i Nermina Uljića (56) - odgovorna lica i članovi Komisije za uvid u tehničku opremljenost ponuđača po tenderu za izvođenje radova na istražno-eksploatacionim bušotinama u Rudniku soli Tuzla.

Kiša zahvatila Sarajevo: Pljusak iznenadio nespremne građane

Kiša zahvatila Sarajevo: Pljusak iznenadio nespremne građane

"Atif Mujkić (80), kao odgovorna osoba u firmi Mining & Drilling, nije oslobođen. Postupak gospodina Mujkića se vodi odvojeni postupak zbog njegovog zdravstvenog stanja te se današnja presuda na njega ne odnosi", dodali su iz Općinskog suda Gračanica za naš portal.

Enver Bijedić, Dž. Mujkić i A. Mujkić su bili optuženi za krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnih djela u sticaju sa primanjem dara ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

Sušić, Čačković, Tursunović, Fejzić i Uljić za krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnih djela u sticaju sa zloupotrebom položaja i ovlašćenja, te Hasić za primanje dara ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije