Potvrđena optužnica protiv Vasvije Vidović

7
Radiosarajevo.ba
Potvrđena optužnica protiv Vasvije Vidović
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Vasvija Vidović

Tužilaštvo BiH informisano je da je u cijelosti potvrđena optužnica tužilaštva u predmetu protiv Vasvije Vidović (1954.).

Optužnicom Tužilaštva BiH, optužena se tereti da je počinila krivično djelo - sprečavanje dokazivanja iz članka 236. stav 2. KZ-a BiH. Navode optužnice tužilaštvo će dokazivati pozivanjem pet svjedoka i prilaganjem 15 materijalnih dokaza, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH. 

Podsjećamo, advokatica Vidović je optužena zbog toga što je pokušala iznijeti mobilni telefon koji je kod sebe, prilikom hapšenja, imao predsjednik Suda BiH Ranko Debevec.

Na Baščaršiji održano muzičko veče "U sevdahu duša moja"

Na Baščaršiji održano muzičko veče "U sevdahu duša moja"

"Nakon što joj je omogućeno da komunicira sa osumnjičenim u posebnim prostorijama, bez prisustva policijskih službenika, svjesna svojih protupravnih radnji a sa ciljem da znatno oteža dokazivanje kaznenih djela u postupku pred Sudom BiH, znajući da mobilni telefoni osumnjičenih trebaju biti privremeno oduzeti po naredbi Suda BiH, omogućila osumnjičenom da mobilni uređaj ubaci u njenu torbu te ga na taj način sakrije", navodi se u saopćenju.

Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu protiv advokatice Vasvije Vidović

Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu protiv advokatice Vasvije Vidović

Debevec i Mehmedagić uhapšeni su 19. decembra prošle godine zbog sumnje da su zloupotrijebili položaj i krivotvorili službene isprave. Istraga u odnosu na Debevca kasnije je proširena na primanje dara za trgovinu uticajem te lažno predstavljanje i kršenje zakona o ravnopravnosti spolova.

Mjere zabrane su im određene sredinom marta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije