Potvrđena optužnica protiv inspektora FUP-a Ermina Zuke

Radiosarajevo.ba
Potvrđena optužnica protiv inspektora FUP-a Ermina Zuke
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Inspektor FUP-a predat u nadležnost Tužilaštva KS

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu protiv Ermina Zuke, inspektora Federalne uprave policije za borbu protiv zloupotreba opojnih droga u detašmanu Sarajevo.

On se tereti za krivična djela primanje dara i drugog oblika koristi i odavanje službene tajne.

Prema navodima iz optužnice, Ermin Zuko se tereti da je od maja 2018. do sredine marta 2019. godine, od optuženog Edisa Bunara više puta tražio i uzimao novac za informacije iz predmeta „Prizma“.

Sarajevo: Inspektor FUP-a ostaje u pritvoru još dva mjeseca

Ermin Zuko, bivši inspektor Federalne uprave policije ostat će u pritvoru još dva mjeseca, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba. "Pritvor je produžen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, prikriti dokaze i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela", rekla je za Radiosarajevo.ba glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Također je iznosio detalje iz posebnih istražnih radnji te optuženom Bunaru davao savjete i upute kako bi ga zaštitio od krivičnog gonjenja. Na ovaj način optuženi Zuko tereti se da je stekao nezakonitu korist u iznosu većem od 11 hiljada maraka.

Inače, postupajuća tužiteljica je uz optužnicu predložila sudu produženje pritvora Zuki i to zbog opasnosti da bi optuženi boravkom na slobodi ponovio krivično djelo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije