Potvrđena optužnica Dukiću za pokušaj ubistva novinara Vladimira Kovačevića

Radiosarajevo.ba
Potvrđena optužnica Dukiću za pokušaj ubistva novinara Vladimira Kovačevića
Screenshot / Potvrđena optužnica Nedeljku Dukiću

Okružni sud u Banjoj Luci potvrdio je optužnicu protiv Nedeljka Dukića (29) iz Kneževa zbog pokušaja ubistva novinara Vladimira Kovačevića

Optužnicom Dukiću se na teret stavlja da je, zajedno s Markom Čolićem, koji je nepravomoćno osuđen na četiri godine zatvora, pretukao Kovačevića 26. augusta 2018. godine.

Predao se policiji drugi osumnjičeni za napad na novinara Vladimira Kovačevića

"Obojica su bili maskirani kapuljačama duksa i bili su naoružani metalnim teleskopskim palicama. Kovačevića su sačekali pred zgradom u kojoj stanuje i kada su ga uočili, Čolić mu je prišao s prednje strane i udario ga palicom po glavi. Dukić je Kovačeviću prišao s leđa i zajedno su ga udarali", navodi se u optužnici.

Od udaraca Kovačević je pao na zemlju i dok je ležao, Dukić i Čolić su nastavili da ga udaraju palicama po glavi i tijelu. Kovačević je u napadu zadobio tešku povredu u vidu nagnječenja mozga te više lakših po glavi, usni, uhu, ramenu, natkoljenici i potkoljenici.

Dukić se više od godinu nalazio u bijegu da bi se iznenada sam predao Tužilaštvu u novembru prošle godine.

Predao se policiji drugi osumnjičeni za napad na novinara Vladimira Kovačevića

Nedeljko Dukić, za kojim je raspisana međunarodna potjernica zbog sumnje da je počinio krivično djelo pokušaj ubistva novinara BN televizije Vladimira Kovačevića, nalazi se u pritvoru, nakon što se predao. Okružni sud u Banjoj Luci je pritvor odredio još 28. septembra prošle godine, nakon raspisivanja potjernice te je on, nakon predaje, predat u pritvorsku jedinicu.

Od tada se nalazi u pritvoru, koji mu je odlukom Suda produžen.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije