RS / Potresna poruka neutješnog oca nakon tragedije u Laktašima

07. 07. 2019. u 09:00:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 872

Dvorište porodice Milana Golubovića, jednog od trojice mladića koji su jučer u jutarnjim satima poginuli u saobraćajnoj nesreći, puno je ožalošćenog svijeta, javlja Srpskainfo.rs

Tragedija na bh. cesti: Poginula tri mladića

Među komšijama i prijateljima, koji su dolazili da izraze saučešće, bilo je najviše momaka i djevojaka iz sela Maglajani, koji su se družili sa Milanom.

RS / Laktaši obavijeni tugom: Ovo su mladići koji su smrtno stradali u nesreći

Ožalošćeni otac Zlatan Golubović svima njima je ponavljao istu rečenicu:

“Hvala vam, djeco, što ste došli i čuvajte se, djeco draga!”

Golubivići su, kako piše Srpskainfo.rs, cijenjena i ugledna porodica sa četvoro djece. Majka poginulog Milana, Slavica Golubović, nakon što je primila vijest o pogibiji svog sina, završila je u bolnici, na sedativima, a infuziju sa lijekovima za umirenje jučer su primali i Milanov brat Živko i sestra Hristina.

"Nema tu riječi utjehe, ali šta ću, moram biti jak. Moram sačuvati porodicu, moram biti oslonac svojim sinovima i kćeri i, naravno, svojoj supruzi, koja je van sebe od bola. Eto, toliko smo se trudili da pomognemo drugim porodicama kroz udruženje, a evo šta smo doživjeli ", kaže ožalošćeni otac.

Ova porodica je prije nešto više od godinu dana doživjela još jednu tragediju, kada je, nekoliko dana prije 18. rođendana, takođe u saobraćajnoj nesreći, poginula Anastasija Kasić, kćerka Zlatanovog brata.

Njihov otac Zlatan kaže da u ovakvim trenucima nema riječi kojima bi se mogla opisati neprebolna tuga. 

"Ako drugi mladi ljudi iz ove priče izvuku pouku, onda možda naš Milan nije poginuo uzalud. Jedino tako bi ova nesreća mogla imati nekog smisla. Zato molim sve mladiće i djevojke: djeco, draga naša djeco, čuvajte se, pazite šta radite kada sjedate za volan", poručio je ožalošćeni otac.

 

NEMA KOMENTARA