'Potreban je prijeki lijek za ranjenu zemlju i ljude '

Radiosarajevo.ba
'Potreban je prijeki lijek za ranjenu zemlju i ljude '


Na današnjoj Skupštini Građanske demokratske stranke (GDS) BiH obilježena je dvadeseta godišnjica od  usvajanja Programa i novog imena stranke, koja je pravni i politički sljednik DSS-a BiH, javlja Fena.

O historiji stranke i aktuelnoj ekonomskoj, socijalnoj i političkoj situaciji u BiH govorio je predsjednik GDS-a Ibrahim Spahić, koji je istaknuo da  ekonomski razvoj, euroatlantske integracije i ustavna reforma predstavljaju temelj za bolji život građana u BiH.

"GDS je posvećen evropskoj Bosni i Hercegovini i kroz donošenje novog ustava u kojem će se poštivati ljudska prava i slobode i osigurati implementacija presude 'Sejdić i Finci'.BiH treba da se organizuje kroz regije u zemlji i povezuje sa drugim evropskim regijama u interesu razvoja i otvaranja novih investicija, kao i da afirmiše direktnu, lokalnu demokraciju i evropsko građanstvo. Sarajevo treba da bude nosilac razvoja sarajevske regije", rekao je Spahić.

Predsjednik GDS-a je dodao da i svi gradovi i općine u razvijenim i nerazvijenim djelovima BiH treba da dobiju jednaka prava i uslove da bi postali motori razvoja i inovativne industrije zapošljavanja i novog standarda u zdravstvu, obrazovanju, nauci, kulturi i socijalnoj politici.

"Parlamentarna demokracija je u dubokoj krizi u našoj zemlji i to je posebno vidljivo kroz blokadu rada izvršne vlasti. Potreban je prijeki lijek za ranjenu zemlju i ljude kojima su oduzeta prava na život, zdravlje, rad i građanski mir i sigurnost. Nema više vremena za gubljenje i neodrživi status quo. Pokrenimo se i promjenimo ovo neodrživo stanje zajedno, kao građanke i građani odgovorni za sebe i svoje porodice i  mlade naše zemlje, koji na svijet dolaze bez jedinstvenog matičnog broja", kazao je Spahić, navodi se u saopćenju GDS-a. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije