Potraga za ubicama

Radiosarajevo.ba
Potraga za ubicama


Policija intenzivno traga za Edinom Vukom i Anelom Herakom, osumnjičenim za ubistvo Amara Mistrića, za koje se opravdano sumnja da su ubili mladića Amara Mistrića i nakon toga pobjegli.


Foto: forumaši radiosarajeva pronašli su nekoliko fotografija osumnjičenih, pogledajte temu

Dvije osobe za koje se sumnja da su im pomogle pri bijegu uhićene su i nalaze se u pritvoru - to su Almir Bravo i Mithat Čajić. 

Službenici policije nadziru više objekata u okolici Sarajeva, za koje se sumnja da bi se odbjegle osobe mogle nalaziti u njima. Tužilaštvo je tražilo i raspisivanje potjernice te pritvor za Edina Vuka i Anela Heraka. Sud bi se o ovome trebao očitovati u subotu. Policija poziva sve građane koji imaju informacije o odbjeglim mladićima da ih dojave u najbližu policijsku stanicu.

Amar Mistrić je ubijen prije tri dana kada su Anel Herak i Edin Vuk pola sata prije ponoći došli u kafić, u kojem je bio konobar i suvlasnik te zatražili piće. Iako im je radno vrijeme do 23 sata, zbog gostiju su ostali do ponoći. Kada su osumnjičeni drugi put zatražili piće i da im se pusti muzika, Mistrić im je saopćio da moraju zatvoriti kafić. Zatim je Herak počeo prijetiti nesretnom mladiću i udarati ga po glavi pesnicama i pištoljem. Mistrić mu je uspio uzeti pištolj, a kada ga je na njihov zahtjev vratio, Edin Vuk mu je pucao u glavu.

Mladić je dva sata potom preminuo od smrtonosnih povreda na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, a počionici su pobjegli s lica mjesta. Amar Mistrić bit će ukopan u 14 sati na sarajevskom groblju Ravne Bakije.

U međuvremenu, na jednoj od glavnih raskrsnica u Sarajevu, na Čengić Vili, i dalje traju protesti prijatelja i porodice ubijenog Mistrića. Po najavama, demonstranti se neće razići dok policija ne privede osumnjičene.

rtfvbih/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije