Potraga za Redžićem nastavljena u Starom Gradu

Radiosarajevo.ba
Potraga za Redžićem nastavljena u Starom Gradu

U okviru potrage za nestalim profesorom Sulejmanom Redžićem, Jedinica za specijalističku podršku Prve policijske uprave u saradnji s Gorskom službom spašavanja od jutros pretražuje područje općine Stari Grad, a osnovu informacija dobivenih od jednog građanina, izjavio je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Irfan Nefić.

Spasioci čekaju poziv policije

U ovu opsežnu potragu za profesorom Redžićem, koji je nestao 7. januara, samoinicijativno se uključila i Kantonalna javna ustanova Zaštićena prirodna područja.

"Do sada smo pretražili područje uz Miljacku, Bentbašu, Darivu, Koziju ćupriju pa sve do Pala. Pročešljali smo sve, što uključuje i biciklističku stazu. To je dio gdje se profesor Redžić najviše kretao jer je radio evaluacija tog područja za KJU Zaštićena prirodna područja", istakao je za agenciju Fena i direktor KJU Zaštićena prirodna područja Osman Delić.

Trenutno, kaže, čekaju daljnje upute MUP-a KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije