Potraga za Nalčom nastavlja se i danas: Policija provjerava zaključane objekte

Radiosarajevo.ba
Potraga za Nalčom nastavlja se i danas: Policija provjerava zaključane objekte
Foto: FUCZ / Akcija na Prokoškom jezeru

I danas je od ranih jutarnjih sati ekipe Federalne uprave civilne zaštite su na Prokoškom jezeru, gdje se nastavlja potraga za nestalim Harisom Nalčom.

Majda Kovač, glasnovovornica Federalne uprave civilne zaštite u razgovoru za Radiosarajevo.ba kazala je da se potraga nastavalj i danas ali nešto manjim intenzitetom.

"Ekipe su na terenu i pripremaju operativni plan za danas. Veliki broj ljudi je radio svih prethodnih dana, tako da danas nastavljamo potragu ali sa nešto manjim brojem, jer moramo odmoriti ljude i za naredne dane. Od jutros je manje i mještana i volontera, ali možda se priključe kasnije našim ekipama", rekla je Kovač.

Policija će i danas zajedno sa ekipama civilne zaštite biti na terenu, istaknula je Kovač i dodala da će policija zbog toga što imaju naloge nastaviti pregledavati sve nepregledane vikendice, štale, šupe i sve zaključane objekte.

Ako nestali ne bude pronađen ili ekipe ne pronađu neki novi trag, od naredne sedmice ronioci će pregledati jezero, zaključila je Kovač.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije