Potraga za dvije osobe koji su krijumčarili 13 migranata iz Bangladeša

Radiosarajevo.ba
Potraga za dvije osobe koji su krijumčarili 13 migranata iz Bangladeša
Foto: Granična policija BiH / GP BiH / Ilustracija

Dežurni tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine, nakon zaprimanja informacije o kontroli vozila na području Kostajnice, u okviru koje je otkriveno 13 osoba bez dokumenata, koji su izjavili da dolaze sa područja Bangladeša, dao je policijskim djelatnicima Granične policije, upute o daljim aktivnostima na otkrivanju i dokumentiranju ovog kaznenog djela. 

Na temelju naredbe Suda BiH izvršen je pretres zaustavljenih vozila, te oduzimanje mobitela i drugih dokaznih materijala od osumnjičenih.  

S obzirom da su dvojica osumnjičenih, koji su zaustavljeni prilikom pojačane kontrole graničnog područja, radi otkrivanja, spriječavanja i kaznenog procesuiranja počinitelja kaznenih djela krijumčarenja migranata, pobjegli sa mjesta događaja, policijske agencije za njima intenzivno tragaju, te se ubrzo očekuje njihovo lociranje i hapšenje.  

Ukupno 13 ilegalnih migranata, među kojima ima i malodobnih osoba, predato je u dalju proceduru djelatnicima Službe za poslove sa strancima BiH. 

Od vozača koji je uhapšen, oduzet je novac za koji se pretpostavlja da potiče kao nezakonita imovinska korist iz počinjenog kaznenog djela krijumčarenja osoba.  

Rad na predmetu se intenzivno nastavlja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije