Potraga za bh. državljaninom, uključio se i helikopter: Sin prijavio nestanak

0
Radiosarajevo.ba
Potraga za bh. državljaninom, uključio se i helikopter: Sin prijavio nestanak
Foto: Mup RS / Nedo Cvjetanović

Iz Policijske uprave Bijeljina saopćeno je da danas nastavljena potraga za nestalim Neđom Cvijetinovićem iz Lopara u kojoj, između ostalih, učestvuju i pripadnici Republičke uprave civilne zaštite i Helikopterskog servisa RS.

U pretrazi terena učestvuju i pripadnici Policijske uprave Bijeljina, vatrogasnih jedinica Lopare i Ugljevik, Gorske službe spasavanja Bijeljina, Lovačkog udruženja 'Majevica' Lopare, opštine Lopare, kao i mještani.

 Drugi dan potrage započeo je jutros u osam sati, a pregleda se uži i širi pojas područja sela Veselininovac, saopćeno je iz Policijske uprave Bijeljina.

Parlamentarna skupština Vijeća Europe podržala prijem Kosova, evo kako je glasala BiH

Parlamentarna skupština Vijeća Europe podržala prijem Kosova, evo kako je glasala BiH

Pretraga terena za Neđom započeta je jučer, a od osam do 18:30 sati, pretraživan je prostor oko njegove porodične kuće, kao i širi pojas u poluprečniku od dva kilometra ili u prečniku od četiri kilometra, piše Srpskainfo.

"Policijska uprava Bijeljina zahvaljuje svima koji svojim aktivnim učešćem daju doprinose u pretrazi terena za pronalaskom Cvijetinovića", navedeno je u saopćenju.

Nestanak Cvijetinovića je Policijskoj stanici Lopare u petak, 24. juna, uveče prijavio njegov sin, koji je naveo da se njegov otac tog jutra oko devet sati udaljio od porodične kuće.

Sin nestalog je rekao da je njegov otac otišao u berbu gljiva na području sela Veselinovac, u podnožju planine Majevica, te se nije vratio kući.

Prema izjavi sina, Neđo je visine oko 170 centimetara, težine oko 90 kilograma, punije građe, ima oči tamno smeđe boje, sijedu kosu i senilan je.

Na sebi je imao čizme-rudare, kačket i košulju nepoznate boje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije