Potpisan ugovor: 115 izbjeglica u IC Salakovac imat će tri obroka dnevno

Radiosarajevo.ba
Potpisan ugovor: 115 izbjeglica u IC Salakovac imat će tri obroka dnevno
Foto: IOM / Potpisan ugovor: 115 izbjeglica u Centru Salakovac imat će tri obroka dnevno

U sklopu projekta koji finansira  Europska unija, Međunarodna organizacija za migracije (IOM) i Crveni križ/krst FBiH su potpisali Ugovor za podršku u obezbjeđivanju obroka za izbjeglice i tražioce azila koji borave u Izbjegličkom centru Salakovac.

Ovim Ugovorom bit će finansirano osoblje Crvenog križa/krsta Grada Mostara kao i nabavka, priprema i isporuka hrane.  

U sklopu ovog Ugovora, više od 42.500 KM će biti iskorišteni za pripremu i isporuku po tri obroka dnevno za 115 izbjeglica i tražioca azila koji se trenutno nalaze u Izbjegličkom centru Salakovac.

Potpisan ugovor: 115 izbjeglica u Centru Salakovac imat će tri obroka dnevno - undefined

Foto: IOM: Potpisan ugovor: 115 izbjeglica u Centru Salakovac imat će tri obroka dnevno

"Svi obroci će biti pripremljeni i isporučeni u skladu sa međunarodnim standardima koji garantuju hranljivu vrijednost, raznovrsnost i dnevni unos kalorija", navodi se u saopćenju.

Ugovor su danas potpisali vršiteljica dužnosti šefa misije u IOM u BiH Irma Sadiković i generalni sekretar Crvenog križa/krsta FBiH, Namik Hodžić.

Projekat “EU podrška upravljanju migracijama i granicom u BiH” finansira Evropska unija u vrijednosti od 14,8 miliona eura, a implementira IOM u partnerstvu s UNHCR-om, UNICEF-om, UNFPA-om i Danskim vijećem za izbjeglice (DRC-om).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije