Potpisan sporazum: KJKP Pokop kupuje 2.700 grobnih mjesta na Vlakovu

4
Radiosarajevo.ba
Potpisan sporazum: KJKP Pokop kupuje 2.700 grobnih mjesta na Vlakovu
Foto: Vlada KS / Gradsko groblje Vlakovo

Ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Bojan Bošnjak u srijedu, 10. jula, posjetio je kompleks groblja Vlakovo s ciljem uvida u stanje ovog kompleksa ali i realizacije aktuelnih i budućih projekata koje realizira ovo preduzeće, uz podršku Vlade Kantona Sarajevo.

Tom prilikom ministar Bošnjak je s v.d. direktorom KJKP "Pokop" Nedžadom Holjanom potpisao Sporazum za realizaciju otkupa zemljišta u cilju proširenja gradskog groblja Vlakovo, što predstavlja realizaciju Programa otkupa zemljišta za period 2021 - 2025. godine, čime je predviđen otkup 24.000 m2 zemljišta za oko 2.700 grobnih mjesta.

Vrijednost potpisanog Sporazuma je 700.000 KM, što je prva faza u realizaciji projekta, poslije čega slijede ostale pravne procedure kao što su pribavljanje potrebnih saglasnosti, a nakon čega će uslijediti izgradnja grobnih mjesta.

Kako je FBI za manje od sat vremena uspio otključati mobitel Trumpova atentatora?

Kako je FBI za manje od sat vremena uspio otključati mobitel Trumpova atentatora?

"Moramo misliti o našim sugrađanima, o porodicama i o njihovom dostojanstvu kada više nisu s nama. Ova sredstva nisu dostatna za neki dugoročan period i mi ćemo zajedno s KJKP Pokop tražiti najbolje načine kako bismo ovu oblast doveli na što bolji nivo. Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo će nastaviti pomagati ovo i svako drugo komunalno preduzeće iz svoje nadležnosti. Zajedno s Vladom Kantona Sarajevo nastavljamo dalje raditi na tome da osiguramo dodatna i neophodna sredstva kako bi osigurali adekvatne uslove na našim grobljima. Mnogo je problema, kako naslijeđenih tako i stečenih koje moramo popravljati", izjavio je ovom prilikom ministar Bošnjak.

Kako je naveo Holjan, u Budžetu Kantona Sarajevo, osim ovih 700.000 KM, planirano je i 1.500.000 KM, dodatnih sredstava, od čega je 1.000.000 KM za izgradnju redovnih grobnih mjesta, a 500.000 KM za izgradnju Aleje veterana.

Ministar Bošnjak u posjeti Vlakovu

"Zahvaljujem se resornom ministarstvu i Vladi Kantona Sarajevo na odlučnosti u namjeri da pomognu i da rade na izgradnji javnih preduzeća, da svi zajedno radimo u interesu naših sugrađana, da osiguramo adekvatne uslove za ukop umrlih", dodao je, između ostalog, Holjan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije