Potez za svaku pohvalu: U ovom bh. gradu penzioneri će dobiti po 100 KM

Radiosarajevo.ba
Potez za svaku pohvalu: U ovom bh. gradu penzioneri će dobiti po 100 KM
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Isplata penzija / Ilustracija

Penzioneri sa područja Bijeljine, koji primaju najnižu penziju, dobiće po 100 KM jednokratne novčane pomoći, saopćeno je iz Gradske uprave.

Odluku o tome donio je gradonačelnik Ljubiša Petrović, a pravo imaju korisnici najniže penzije sa prebivalištem na području grada. Onima kojima bude odobreno novac će biti doznačen na tekući račun.

Pravo se može ostvariti podnošenjem zahtjeva gradskom Odjeljenju za društvene djelatnosti na propisanom obrascu, posredstvom prijemne kancelarije Gradske uprave, a rok za predaju je kraj 2021. godine.

Uz zahtjev je neophodno dostaviti kopiju lične karte, ček ili kopiju čeka penzije Fonda PIO RS za prethodni mjesec u odnosu na datum podnošenja zahtjeva, kopiju tekućeg računa i ovjerenu izjavu da korisnik nema drugih novčanih primanja osim penzije.

Sredstva za ovu namjenu predviđena su budžetom grada Bijeljina i biće isplaćena iz sredstava Fonda solidarnosti.

Kada je riječ o izdavajanju pomoći, socijalno ugroženim porodicama u Bijeljini je za devet mjeseci isplaćeno 517.537 KM novčane pomoći, navodi se u Informaciji Centra za socijalni rad koja će se pred bijeljinskim odbornicima naći 4. novembra.

Na osnovu broja članova domaćinstva, 337 korisnika sa jednim članom u porodici dobija 143,40 KM, 42 korisnika sa dva člana 191,20 KM, 21 korisnik sa tri člana 229,44 KM, 12 korisnika sa četiri člana 258,12 KM, a tri su korisnika sa pet i više članova koji primaju 286,80 KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije