Nakon skoro dvije godine napora: Postrojenje Butile dobilo upotrebnu dozvolu

1
Radiosarajevo.ba
Nakon skoro dvije godine napora: Postrojenje Butile dobilo upotrebnu dozvolu
Foto: ViK / Butile

Jedan od najvažnijih projekata u Kantonu Sarajevo, Postrojenje za tretman otpadnih voda Butila, izuzetno skupo i kompleksno postrojenje, sve do sada nije imalo upotrebnu dozvolu.

Ipak, rješenje je stiglo nakon dvije godine.

Ovo je saopćio na društvenim mrežama Damir Faruk Saračević, jedan od predstavnika "Vodovoda i kanalizacije".

"Nemarnošću/neznanjem/spletkama nekih prethodnika, objekat je na vrat na nos pušten u rad, bez potrebnih dozvola, ali i sigurnosnih provjera. Kada smo se na početku mandata direktora ViK-a Hadžiahmetovića 'zarovili' u problematiku, toliko je problema i propusta izašlo na vidjelo da je u jednom momentu najlogičnije rješenje bilo zatvoriti postrojenje. U isto vrijeme, to bi ostavilo cijeli grad sa tonama fekalija i neprečišćenih voda, što bi bila katastrofa", napisao je na Facebooku Saračević.

Ipak, kako je rekao, krenulo se u bitku "spašavanja projekta i pokušaja popravljanja svih onih propusta koji su ugrožavali funkcionalnost i sigurnost".

"Nakon skoro dvije godine napora i rada, rezultat nije izostao. Još jedan zadatak sa liste prioriteta koja je definisana na početku mandata u ViK-u je uspješno završen", napisao je Saračević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije