Postavljeni šatori ispred Zetre: Sve spremno za masovnu imunizaciju

6
Radiosarajevo.ba
Postavljeni šatori ispred Zetre: Sve spremno za masovnu imunizaciju
Foto: FUCZ / Zetra

S obzirom na najavljenu masovnu imunizaciju građana Kantona Sarajevo pod nazivom “Otvorena vrata“ koja je predviđena za naredni period (počev od 30. jula) i očekivanog odaziva velikog broja zainteresovanih građana, Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ) je, na molbu KJKP ZOI 84 Olimpijski centar Sarajevo, ustupila i postavila deset šatora za potrebe organizovanja masovnog vakcinisanja.

Šatori koji su široki četiri metra i postavljeni kao tunel u dužini od 50 metara do glavnog ulaza u Olimpijsku dvoranu “Zetra” (Olimpijska dvorana “Juan Antonio Samaranch”) služit će kao zaštita od vremenskih neprilika (sunca, vjetra i kiše) za građane.

Zbog najavljenih izuzetno visokih temperatura bočne stranice šatora su podignute kako bi se omogućilo nesmetano strujanje vazduha a nekoliko pripadnika FUCZ dežurat će na lokaciji u slučaju potrebe popravke šatora.

FUCZ i na ovaj način želi doprinijeti boljoj organizaciji vakcinisanja građana i njihovoj zaštiti od koronavirusa (COVID-19).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije