Postavljen šator ispred KCUS-a: Svi koji dolaze će biti pregledani i evidentirani

N. Ka.
Postavljen šator ispred KCUS-a: Svi koji dolaze će biti pregledani i evidentirani
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / UKCS

Ispred Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu postavljen je šator kroz koji će prolaziti svi koji budu dolazili u ovu zdravstvenu instituciju, kao prevencija od širenja novog soja koronavirusa. Već je zatvorena kapija i svi koji ulaze na KCUS moraju proći kroz prijavnicu.

Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave civilne zaštite kazao je da je šator postavljen na zahtjev KCUS-a da bi se obezbijedio jedan trijažni prostor.

KCUS - undefined

Foto: Radiosarajevo.ba: KCUS

"Postavljeno je da bi pacijenti koji dolaze po nalaze ili iz nekog drugog razloga ulaze mogli biti prekontrolisani. Svi će biti pregledani, testirani, popunit će odrene upitnike o tome imaju li simptome.Poduzimaju se sve potrebne radnje da bi mogućnost ulaska zaraze u KCUS bila svedena na minimum", kazao je Solak za Radiosarajevo.ba.

On smatra da će se i ostale zdravstvene ustanove na ovakav način trijaže zaštititi.

"Ekipe FUCZ-a su na terenu. Danas imamo sastanak svih premijera, minsitara i drugih nadležnih službi koje su uključene u ovaj problem. Mi smo već pripremili neke mjere o kojima ćemo razgovarati. Jučer smo na sjednici Vlade FBiH donijeli i odluke o nabaci opreme"; rekao je Solak.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije