Postat ćemo socijalni slučajevi

Radiosarajevo.ba
Postat ćemo socijalni slučajevi

Udruženje penzionera vojnih osiguranika u Federaciji BiH, uz podršku Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambenooslobodilačkog rata, organiziralo je danas u Sarajevu okrugli sto o temi "Radni tekst zakona o povoljnijem penzioniranju".

Radi se o prijedlogu zakona koji je Koordinacioni odbor boračkih organizacija, saveza, udruga u FBiH, na sjednici  17. februara u Sarajevu ocijenio kao apsolutno neprihvatljiv.

Predsjednik Udruženja penzionera vojnih osiguranika Ismet Harbinja rekao je da bi ovim zakonom prava vojnih osiguranika u FBiH bila potpuno ukinuta i oni bi postali socijalni slučajevi. 

„Ukoliko se usvoji ovaj zakon penzije će se smanjiti za 57 do 77 posto, računajući i sadašnje smanjenje od 15 posto po Zakonu o uštedama. S ovog okruglog stola želimo poslati jasnu poruku Vladi FBiH da ćemo, ako usvoje ovaj zakon bez amandmana koje smo mi uputili u parlamentarnu proceduru, organizirati proteste sedam dana po završetku zasjedanja Doma naroda Parlamenta FBiH", upozorio je Harbinja, javila je novinska agencija Fena.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije