U Ministarstvu pos'o dobar, a para laka: Vodi Facebook za četverocifrenu sumu

Radiosarajevo.ba
U Ministarstvu pos'o dobar, a para laka: Vodi Facebook za četverocifrenu sumu
Foto: Arhiv / Vlada KS

Vlada Kantona Sarajevo dala je saglasnost ministru prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Faruku Kapidžiću da zaključi ugovore o djelu, sa dva izvršioca.

Jedan je, kako se navodi u Vladinoj odluci, „izvršilac za obavljanje poslova vezanih za primjenu Plana interventnih mjera u slučaju prekomjerne zagađenosti zraka u Kantonu Sarajevo, kao i ostale poslove po nalogu Naručioca posla“.

Drugi se angažira za obavljanje poslova vezanih za uspostavu FB stranice. Pojašnjeno je da se radi o pripremi koncepta, rad dizajnera na izradi novog vizuala uz smjernice i konsultaciju sa MPZ, redovno praćenje i kreiranje objava za stranicu na osnovu informacija dobijenih od MPZ, mini kampanje vezane za obilježavanje europskih i svjetskih dana, promociju posebnih aktivnosti u oblasti urbanizma, građenja i zaštite okoliša i slično kao i ostale poslove po nalogu Naručioca posla.

Ugovori se zaključuju na period od šest mjeseci, a angažiranim će biti isplaćivana isplata naknada u mjesečnom iznosu od po 1.200 KM.

Osoba agažirana na Facebook stranici Ministarstva, ako je suditi po broju objava, nema previše posla. Od uspostave početkom mjeseca bilo ih je svega nekoliko. 

Facebook stranica Ministarstva  - undefined

Foto: Printscreen: Facebook stranica Ministarstva

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije