Josip Pejaković oduševio penzionere na protestima, otpjevao svoju himnu BiH

E. H.
Josip Pejaković oduševio penzionere na protestima, otpjevao svoju himnu BiH
Velikom skupu, od više hiljada penzionera, koji su se danas u Sarajevu okupili na protestima ispred zgrade Vlade Federacije BiH, obratio se i proslavljeni bh. umjetnik Josip Pejaković, koji je i sam penzioner.

On je penzionerima poslao simboličnu poruku te je istaknuo kako je došlo vrijeme da se pokrenu promjene u BiH.

"Došao sam kao svi vi koji ste ovdje, jer sam i sam penzioner. Nisam želio govoriti jer dosta je više razgovora i obraćanja svih ovih gotovo 40 godina koliko vam poručujem da nešto mora biti na prvom mjestu, a to je BiH. O njoj je danas najmanje bilo govora i nemojte da danas pošaljemo lošu sliku o njoj danas. Vrijeme je da pokrenemo mašinu koja je najviše disciplinovana na svim izborima, a to su penzioneri. Ne možemo skočiti u vodu pa se čuditi što smo mokri. Ovo je naše djelo i promislimo kakve su posljedice kad biramo one koji brinu samo za svoju fotelju", kazao je Pejaković u svom govoru.

Posebno zanimljivo bilo je njegovo recitiranje himne BiH, koju je sam napisao, a koja je oduševila prisutnih više od 5.000 penzionera.

Pogledajte kako je izgledalo njegovo obraćanje i poslušajte tekst njegove himne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije