Poslodavci TK: Buduću Vladu moraju činiti nestranački ljudi

Radiosarajevo.ba
Poslodavci TK: Buduću Vladu moraju činiti nestranački ljudi
Udruženje poslodavaca Tuzlanskog kantona aktivno će sudjelovati u kreiranju sastava nove Vlade TK, saopšteno je iz Udruženja. Poslodavci su ranije uputili zahtjev da nova Vlada mora biti imenovana u što kraćem roku. 
 
Poslodavci su zauzeli čvrst stav da buduću Vladu moraju činiti (po mogućnosti) nestranačke osobe, eksperti i osobe odlučne da naporno rade za dobrobit svih građana TK.
 
Ove konkretne prijedloge kratkoročne i dugoročne ekonomske politike TK Skupštini će predložiti već za nekoliko dana. Dio tih prijedloga i u proteklom je periodu prezentiran Vladi TK ili pojedinim ministarstvima ali za njihovo rješavanje nije bilo dovoljno razumijevanja i djelovanja. 
 
Sa današnje, kasnije održane sjednice Upravnog odbora UP TK u proširenom sazivu, još jednom je upućena poruka da poslodavci podržavaju u potpunosti opravdane proteste građana, ali osuđuju svaki vid nasilnog ponašanja i uništavanja imovine. 
 
Poslodavci pozivaju na nastavak uspostavljenog dijaloga, i efektivno iznalaženje rješenja za novonastalu situaciju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije