Posljednja objava Vlade na čelu sa Fortom: Ova praksa je nepoznata u politici

Radiosarajevo.ba
Posljednja objava Vlade na čelu sa Fortom: Ova praksa je nepoznata u politici
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Nakon sjednice Vlade

Vlada Kantona Sarajevo na čelu sa premijerom Edinom Fortom objavili su Registar projekata od značaja za građane KS, kao dokument primopredaje vlasti koji su pripremili su za svoje nasljednike.

"Iako je ova praksa nepoznata u našem političkom diskursu smatramo je obavezom prema građanima i kontinuitetom razvoja demokratske prakse i građanske uljudnosti u našem Kantonu i državi", kazali su iz Vlade KS.

Dokument sadrži projekte iz 12 resora koje su započeli ministri iz ovog saziva, a čija realizacija će podići kvalitet života građana Sarajevo. Projekti se odnose na poboljšanje javnog prevoza, podizanje kvaliteta zdravstvenih usluga, proširenje obuhvata predškolskog odgoja, sužavanja prostora za korupciju, konsolidaciju finansijskog poslovanja…

Za svaki od projekata precizno su navedeni vrijednost, očekivani rezultati, vremenski okvir i status realizacije. Dokument će biti koristan alat za praćenje efikasnosti rada novog saziva vlade, kada su u pitanju vitalni interesi građana Kantona Sarajevo.

Saziv Vlade KS na čelu sa premijerom Fortom ostavlja započete projekte koji su u interesu građana, novom sazivu u dobroj vjeri da ih vode i završe angažirajući sve lične i sistemske raspoložive resurse.

"Poštovani građani, ovo je posljednja Facebook objava aktuelnog saziva Vlade Kantona Sarajevo", napsali su na Facebook stranici Vlade KS.

Registar projekata od interesa za građane KS u cjelosti možete pročitati OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije