Poslije tropskih dana, kišovito i oblačno u BiH: Ovih dana nikuda bez kišobrana

Radiosarajevo.ba
Poslije tropskih dana, kišovito i oblačno u BiH: Ovih dana nikuda bez kišobrana
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je pretežno oblačno u zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Na sjeverozapadu je lokalno registrovana i kiša. U većem dijelu zemlje je mala do umjerena naoblaka.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 5; Ivan Sedlo 12; Bihać, Drvar i Livno 14; Banja Luka i Gradačac 15; Bugojno, Grude, Sanski Most i Široki Brijeg 16; Doboj, Sarajevo, Srebrenica, Tuzla i Zenica 17; Bijeljina, Mostar i Zvornik 18; Neum i Trebinje 19; Stolac 20 stepeni. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 937Pa, za 8hPa je manji od normalnog i raste.

Danas u Bosni tokom dana postepeno povećanje oblačnosti sa zapada prema istoku. Kiša može padati na području Krajine i sjevera Bosne. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar slab do umjerene jačine. Prije podne vjetar zapadnog i jugozapadnog smjera. U drugom dijelu dana vjetar mijenja smjer na sjever. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 28°C, na jugu zemlje od 30°C.

U Sarajevu veći dio dana pretežno sunčano. Povećanje oblačnosti u poslijepodnevnim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 27°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Uz djelimično osvježenje i povoljnije biometeorološke prilike većina populacije će biti boljeg raspoloženja. Tegobe kod osjetljivih osoba će se umanjiti. Nakon mjestimično tmurnog jutra, izraženije u Bosni, sa odmicanjem dana će u cijeloj zemlji biti ugodnije, uz duže sunčane intervale i ne suviše visoke temperature.

Objavljena je prognoza i za naredna tri dana:

U srijedu 2. 9.2020., u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 11 do 17, na jugu do 20, a dnevna od 22 do 28, na jugu do 31 °C.

U četvrtak 3. 9.2020., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U drugom dijelu poslijepodneva ponegdje na jugozapadu Bosne i istoku Hercegovine je moguća slaba kiša. Jutarnja temperatura od 11 do 17, na jugu do 21, a dnevna od 22 do 28, na jugu do 31 °C.

U petak 4. 9.2020., pretežno sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama centralne i istočne Bosne je moguća magla. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 21, a dnevna od 24 do 29, na jugu do 32 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije