Na Bjelašnici jutros -7 stepeni: Poslije snijega, spremite se za kišu i tmurne oblake

Radiosarajevo.ba
Na Bjelašnici jutros -7 stepeni: Poslije snijega, spremite se za kišu i tmurne oblake
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Šetnja Sarajevom

Jutros je u našoj zemlji bilo oblačno vrijeme. Ponegdje u Bosni registrovan je i slab snijeg.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica -7 stepeni, Ivan Sedlo -4, Sokolac -2, Bugojno, Gradačac, Livno i Sanski Most 0, Banja Luka, Bihać, Doboj, Drvar, Jajce, Prijedor, Sarajevo, Srebrenica i Zenica 1, Tuzla i Zvornik 2, Bijeljina 3, Grude i Stolac 5, Široki Brijeg 6, Mostar 7, Neum i Trebinje 9 stepeni.

Danas u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. Prije podne lokalno u Bosni može padati slab snijeg, većinom u Krajini i centralnim djelovima. U jutarnjim satima na jugu zemlje lokalno može pasti malo kiše. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Povremeno jaki udari vjetra na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 8, na jugu zemlje od 10 do 15 stepeni.

U Sarajevu oblačno. Povremeno je moguće provijavanje slabog snijega. Najviša dnevna temperatura zraka oko 7 stupnjeva.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Tmurno vrijeme, uz niske temperature, povećanu naoblaku i sjeverno strujanje, kod većine ljudi će negativno djelovati na raspoloženje, a hroničnim bolesnicima će uzrokovati jače poteškoće. Neophodno je posvetiti pažnju odijevanju i zaštiti od hladnoće. Sa odmicanjem dana, opšta slika će se postepeno popravljati, uz blagi porast temperatura, pa će se i tegobe kod osjetljivih osoba djelimično umanjiti.

Objavljena je i prognoza za petak i dane vikenda:

27.03.2020 - Petak - u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U Bosni će padati slaba kiša, nešto više padavina u Hercegovini. Slab snijeg na planinama. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2, na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 11, na jugu zemlje do 14 stepeni.

28.03.2020 - Subota - u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa slabom kišom. Na planinama slab snijeg. Vjetar slab sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5, na jugu do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 12, na jugu zemlje do 15 stepeni.

29.03.2020 - Nedjelja - u Bosni i Hercegovini se prognozira umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4, na jugu do 7, a najviša dnevna temperatura zraka između 11 i 17 stepeni, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije