Zastupnici parlamenta RS-a danas o izmjenama Zakona o notarima

Fena
Zastupnici parlamenta RS-a danas o izmjenama Zakona o notarima
Zastupnici Narodne skupštine Republike Srpske razmatrat će danas izmjene i dopune Zakona o notarima.

Tim zakonom predviđeno je da notar službu može vršiti do navršenih 70 godina života, dok je ranijim zakonskim rješenjima bilo je predviđeno da to čini do navršenih 65 godina života.

Na dnevnom redu nastavka sjednice entitetskog parlamenta su i nacrti zakona o gasu, izmjenama i dopunama Zakona o sudovima, komunalnim djelatnostima, te zaštiti od požara.

Zastupnici će razmatrati Prijedlog strategije upravljanja otpadom za period 2017-2026. godine, te konsolidirani izvještaj o izvršenju Budžeta RS-a za prošlu godinu te izvještaj Komisije za koncesije RS-a o radu i finansijski izvještaj za 2016.

Bit će riječi i o negativnom izvještaju Glavne službe za reviziju javnog sektora RS-a o reviziji finansijskih izvještaja javnog preduzeća Robne rezerve RS-a u 2015..

Između ostalog, razmatrat će se i informacija o realizaciji zajedničkih projekata rješavanja stambenih pitanja izbjeglica, raseljenih i povratnika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije