Poslanici o godišnjem izvještaju VSTS

Radiosarajevo.ba
Poslanici o godišnjem izvještaju VSTS

Poslanici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH danas bi trebalo da razmatraju izvještaj Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH za prošlu godinu, koji nije dobio pozitivno mišljenje Ustavnopravne komisije ovog doma.

Na sjednici bi trebalo da bude razmatran i izvještaj o radu Tužilaštva BiH za prošlu godinu, najavljeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Pred poslanicima će se naći Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o jedinstvenom matičnom broju, Prijedlog izmjena zakona o izmjenama i dopunama Zakona o mineralnim đubrivima, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o udruženjima i fondacijama BiH, te Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o carinskoj politici BiH.

U drugom čitanju treba da bude razmatran Prijedlog zakona o vinu BiH kojim se, između ostalog, uređuje promet grožđa i vina.

Prema dnevnom redu, poslanici bi trebalo da razmatraju i izvještaj o radu Odbora za žalbe građana Parlamentarne skupštine BiH za prošlu godinu, izvještaj o radu Nezavisnog odbora kao nezavisnog tijela policijske strukture BiH, te izvještaj o radu parlamentarnog vojnog povjerenika BiH za proteklu godinu .

Početak sjednice Predstavničkog doma zakazan je za 10.00 časova.

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Bećirović juče je rekao da na dnevnom redu današnje sjednice nije izbor novog predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije