Poruke s protesta: "Borci su stvorili fotelje iz kojih političari pljačkaju"

E. H.
Poruke s protesta: "Borci su stvorili fotelje iz kojih političari pljačkaju"
U zgradi Vlade Federacije BiH u toku su pregovori predstavnika Federalne vlade i vojnih penzionera Armije RBiH i HVO-a, koji su se okupili danas u Sarajevu na mirnim protestima.

Oni traže da utvrđeni Prijedlog zakona o prijevremenom povoljnijem penzionisanju boraca odbrambeno-oslobodilačkog rata bude upućen u parlamentarnu proceduru.

Predstavnici Vlade FBiH njihove su predstavnike odmah po dolasku grupe pred zgradu pozvali na pregovore.

"Vi morate znati da su ovo borci koji su stvorili zemlju i fotelje, napravivši ugođaj političarima da nas pljačkaju. Vidite razne afere i to je sramota svake države. Oni imaju veći paušal nego ijedan borac primanje. To je sramno, kako vi možete školovati dvoje djece, živjeti, kupovati lijekove od 500 KM.

Praktično, pravi se genocid nad ovim narodom, nad ovim herojima, za vrijeme dok se traži revizija. Do danas su samo od moje penzije uzeli 40 hiljada KM. Gdje je taj novac, jesu li napravili nešto, neku fabriku. Jesu - za sebe, vile i kule. Šta ce ova omladina? Ovo će se morati riješiti ili mi ili oni. Smiješno je da u državi postoje ovakvi ljudi koji vode državu, koju treba voditi hrabri ljudi, odlučni, a ne šljam, mešetari koji su sad na vlasti", poručio je pukovnik Muhamed Hubjer.

Saobraćaj ispred zgrade Vlade FBiH odvija se neometano.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije