Poruke građana s protesta u Sarajevu: "Pravda je spora, ali dostižna!"

4
Radiosarajevo.ba
Poruke građana s protesta u Sarajevu: "Pravda je spora, ali dostižna!"
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Protesti - Pravda za Dženana

Na dvadesetim sarajevskim protestima grupe "Pravda za Dženana" nekoliko hiljada učesnika skupa ispred Narodnog pozorišta u subotu je, putem letaka, fotografija i transparenata koje su držali u rukama poslali oštre poruke pravosudnim ali i policijskim organima u Bosni i Hercegovini.

Okupljeni građani su, uz mnogobrojne poruke "Pravda" ali i "Pravda za Dženana!" te "Pravda za Davida!" na transparentima državnom pravosuđu su poručili: "Sada pitamo Tužilaštvo BiH ko je ubio Davida" uz natpis "Uhapsite Dalidu Burzić" i "Dalida, kol'ko nas ima sad?" upućene Dalidi Burzić.

Istaknut je i transparent s porukom "Na redu je Tužilaštvo BiH, hapsite tužioce!".

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Protesti u Sarajevu - undefined

Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Protesti u Sarajevu

Također, građani su na skupu pružajući podršku porodici Memić u Sarajevu nosili i brojne poruke s natpisom "Alisa, koga štitiš?" te "Ima li hrabrih u Tužilaštvu KS".

Među okupljenim ljudima također su se mogle vidjeti i poruke "Pravda je spora, ali dostižna" te "Svi na ulice da padnu ubice" kao i natpisi "Štitite ubice". 

Poruke od nezadovoljnih građana upućene su i Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS).

Protesti u Sarajevu - Pravda za Dženana - undefined

Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Protesti u Sarajevu - Pravda za Dženana

Pružajući podršku Davoru Dragičeviću i Suzani Radanović koja se obratila na skupu u Sarajevu, mogle su se vidjeti isprintane fotografije s konferencije za medije koja je održana nakon smrti Davida Dragičevića u Banjoj Luci.

Građani su na transparentima napisali "Konferencija nije greška, konferencija je zločin". Tu je bila i poruka "Zločinačka konferencija" i "Ovo je skica naših laži" koje se odnosne na rad ministra unutrašnjih poslova bh. entiteta RS Dragana Lukača.

Nezadovoljni postupanjem Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu (KCUS) prilikom liječenja Nadin Smajlović, okupljeni građani koji pružaju podršku porodici Smajlović poručili su "Svi smo mi Nadin" te "Nadin nema pravo liječenja!!!" uz poziv "Potpišite za nastavak liječenja Nadin". 

Ostatak poruka pogledajte u fotogaleriji portala Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije