Poruka za vlast u Gradačcu: "Dajem vam svoj Passat, dajte pare bolesnim trudnicama"

1
Radiosarajevo.ba
Poruka za vlast u Gradačcu: "Dajem vam svoj Passat, dajte pare bolesnim trudnicama"
Foto: Facebook / Passat koji daruje na poklon

"Uvaženi građani i građanke, osjećam prije svega moralnu dužnost da vas obavijestim o sljedećem. Danas je na redovnoj sjednici Gradskog vijeća razmatran prijedlog Budžeta Grada Gradačac za 2021. godinu, na koji sam uložila amandman da se u isti uvrsti - Subvencioniranje troškova trudnicama kojima je u terapiji uključen Enoksaparin natrij (tzv. Clexane)."

Napisala je ovo dr. Rasema Novalić, vijećnica (SD) u Gradačcu, otkrivši da, nažalost, za ovu inicijativu sluha nije bilo.

"Moj prijedlog je bio da se na poziciji 821 320 - Prevozna oprema od 40.000KM zamijeni stavkom koja podrazumijeva subvencioniranje navedenog lijeka za trudnice. Svjesna činjenice da nisam u vladajućoj većini u Gradskom vijeću a, isto tako, svjesna toga da izabrani vijećnici u predstavničkom tijelu treba da zastupaju interese građana koji su ih izabrali, smatrala sam da će biti sluha, bez obzira da li neko bio u većini ili o poziciji, za elementarne potrebe naših građanki i građana.

No međutim, sluha nije bilo. Samo 8 od 30 vijećnika je podržalo amandman. Ponavljam, predložila sam da se iznos od 40.000 KM za nabavku službenog automobila prebaci i da se za taj iznos planira subvencioniranje Clexana za trudnice. Nije prihvaćeno!!!", napisala je ona, pa dodala:

Objavila je i koji je vijećnik kako glasao:

A, za one koji ne znaju šta znači Clexan - da shvatite ozbiljnost situacije o kojoj je govorila dr. Novalić - objavit ćemo jedan od komentara ispod posta ove doktorice:

"Rodila mrtvu bebu 10.02.2020.god. u 35 sedmici. Uzrok trombofilija. Bez tih clexana, ja ne mogu roditi živu bebu. Ko god je bio protiv, neka sagleda moju situaciju i neka zamisli sutra svoju ženu, sestru kako odlazi praznih ruku iz bolnice i gleda mezar svoga djeteta! Dno dna, da ne mogu dalje."

Potom, dr. Novalić i njena inicijativa dobijaju veliku, srčanu podršku.

Naime, stanovnik Gradačca Mustafa Sinanović na Facebooku je poručio Gradskoj upravi kako im poklanja svoj polovni Passat, a da taj novac ipak daju trudnicama:

"Potresen odlukom Gradskog vijeća želim da pokažem solidarnost svim trudnicama i zahvaliti se doktorici Rasemi Novalić na inicijativi i svima onima koji su je podržali.

Ja, Mustafa Sinanović, iz Kerepa poklanjam svoje polovno auto Gradskoj upravi, da isti ne uzimaju auto, a novac od kupovine usmjere na inicijativu doktorice Raseme Novalić.

Moja porodica Sinanović je dobro poznata po velikodušnosti. Moj babo Osman Sinanović je bio borac od prvog do zadnjeg dana. Moj brat, Sifet Sinanović je ostavio glavu pod čuvenom jabukom na Požarikama, metkom u glavu.

Mi smo se ugradili u temelje ove države!!!! NEMOJTE NAS TJERATI U DIJASPORU!", napisao je Mustafa Sinanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije