Poruka tuzlanske profesorice nakon pucnjave u školi u Lukavcu: "Kad ćemo doći pameti i shvatiti..."

6
Radiosarajevo.ba
Poruka tuzlanske profesorice nakon pucnjave u školi u Lukavcu: "Kad ćemo doći pameti i shvatiti..."
FOTO: Radiosarajevo.ba / Mjesto privođenja učenika iz Lukavca

U Osnovnoj školi Lukavac grad jutros je došlo do pucnjave, u kojoj je teško ranjen pomoćnik direktora i nastavnik engleskog jezika Nedim Osmanović. Za pucnjavu je osumnjičen učenik, dijete koje još nema punih 14 godina (rođen je krajem juna 2009. godine).

Više o pucnjavi u Osnovnoj školi Lukavac Grad čitajte OVDJE.

Slučaj je ovo koji je šokirao Bosnu i Hercegovinu, te je uslijedio niz reakcija. Jednu od njih uputila je i prof. dr. Dženeta Omerdić, profesorica na Pravnom fakultetu Univerziteta u Tuzli.

Pročitajte šta tačno piše u tekstu Nacrta rezolucije o genocidu u Srebrenici o kojoj će glasati UN

Pročitajte šta tačno piše u tekstu Nacrta rezolucije o genocidu u Srebrenici o kojoj će glasati UN

Njen komentar objavljujemo u cijelosti:

"Ne znam šta se treba desiti da dođemo pameti i da shvatimo da smo izgubili kontrolu nad djecom i sistemom!?

Nebitno je KO je u školskom odboru. Nebitno je KOJOJ stranci je 'pripala' škola. Nebitni su bodovi koje škole 'šminkanjem' dobijaju i popravljaju rejting! Nebitna je više i politika i interesi uskog kruga ljudi. Sistem se mora mijenjati!

Ne znam šta se treba desiti da dodjemo pameti i da shvatimo da smo izgubili kontrolu nad djecom i sistemom!? Nebitno je...

Posted by Prof. dr Dženeta Omerdić on Wednesday, June 14, 2023

Roditelji MORAJU biti roditelji. Nastavnici MORAJU biti nastavnici. Nastavnici NE SMIJU biti taoci ugovora na određeno vrijeme i trebaju zauzeti stav i prema učenicima i roditeljima i direktorima. A sistem, pored nagrada, MORA imati i sankcije.

I da! Ako ovo nije povod da društvo i zajednica odreagiraju, i ako ovo nije povod da se izađe na ulice i jasno stavi do znanja da je DOSTA s devalviranjem sistema vrijednosti, onda ne znam šta jeste!

Danas je to u OŠ Lukavac Grad. Sutra…?

Moje misli i molitve su uz povrijeđenog nastavnika, njegovu porodicu, preplašene učenike i njihove roditelje, kolektiv škole koju sam davno pohađala i cijeli moj Lukavac."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije