Protest porodice Tukar ispred Elektroprivrede: Nemamo drugog rješenja

Radiosarajevo.ba
Protest porodice Tukar ispred Elektroprivrede: Nemamo drugog rješenja
Radiosarajevo.ba / Prosvjed porodice Tukar
U Sarajevu, ispred zgrade Elektroprivrede Bosne i Hercegovine (EPBiH), već danima se odvija protest petočlane porodice Tukar iz Bugojna.

Otac, majka i troje mališana, od kojih je jedno bolesno, već danima stoje ispred centrale EPBiH čekajući da im neko odgovori na pitanje, a ono je: zašto je otac Adel Tukar ostao bez posla?

Kako je Adel Tukar kazao za portal Radiosarajevo.ba, posao je dobio umjesto obeštetećenja koje mu je pripadalo nakon što je njegov brat, zaposlenik EPBiH, poginuo na radnom mjestu od strujnog udara.

„Bili su dužni da mi isplate 130 hiljada KM, ali nisu. Kažu, zastara. Kažu, nemoj tražiti obeštećenje, evo dat ćemo ti posao, pa sam pristao na tu usmenu nagodbu. Sad hoće da me prevare“, rekao nam je Tukar.

U EPBiH je ovaj elektrotehničar radio nepune dvije godine, i to u Bugojnu na poslovima održavanja mrežnih postrojenja. Završio je pripravnički, ali, nakon što mu je istekao ugovor, u decembru 2014. poslali su ga, dodao je, „kući, na čekanje“.

Na naše pitanje da li ga je kontaktirao neko od nadležnih, odgovorio je sa – nije. Tvrdi da svi znaju da je tu, bila je i policija, sačinila zapisnik, a predstavnici EPBiH koji su se s policijom pojavili rekli su da „nemaju nikakvu poruku za njega“.

Tukar, koji je i predstavnik Udruženja žrtava iz Bugojna, poručio nam je da mu je na pismo jedini odgovorio federalni ministar za boračka pitanja Salko Bukvarević koji mu je napisao kako je kontaktirao EPBiH.

Porodica Tukar kaže da nema drugog rješenja nego da protestuje ispred zgrade EPBiH. Supruga također ne radi, a najstarija curica imala je operaciju srca...

Nemamo drugog izlaza nego ovo.“

Portal Radiosarajevo.ba kontaktorao je nadležne u EPBiH, ali do zaključenja ovog teksta nismo dobili odgovor.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije