Porodica Sefera Halilovića pisala Tužilaštvu i SIPA-i

Radiosarajevo.ba
Porodica Sefera Halilovića pisala Tužilaštvu i SIPA-i

Porodica Sefera Halilovića uputila je zvaničan dopis Tužilaštvu BiH, SIPA-i Tužilaštvu Kantona Sarajevo u kojem su naveli listu svjedoka (oko dvadeset svjedoka) koji nikada nisu saslušani u predmetu istrage atentata na generala Sefera Halilovića, a koji imaju izuzetno značajna saznanja u vezi pripremanja i izvršenja ovog teškog krivičnog djela.

'Ako budu htjeli nezavisnost RS, uzet ćemo Srbiji Sandžak!'

U dopisu su, kako je saopćeno iz Bosanskohercegovačke patriotske stranke (BPS-Sefer Halilović), prezentirane službene radnje i vještačenja koja nikada do danas nisu obavljeni na zakonom propisan način, ukazano je na stručnu i zakonsku pogrešnost dosadašnje istrage koja se zapravo samo tako nazivala dok je u suštini to bila "sistemska opstrukcija ove istrage iza kojih stoji uvezana i dobro organizovana mafija utkana u mnoge državne strukture od policije, tužilaštva pa sve do političkih struktura". 

Također, porodica Halilović je ukazala na nedostatak više materijalnih dokaza koje Tužilaštvo KS do danas nije ni tražilo a bez kojih je istragu gotovo nemoguće voditi.

Pored toga, kako javlja agencija Fena, porodica Halilović je ponudila čitavu listu dokumenata koji govore o umišljaju za atentat na generala Halilovića, navodi se u saopćenju BPS-a.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije