Porodica i prijatelji na vječni počinak ispratili Stjepana Jukića

0
Radiosarajevo.ba
Porodica i prijatelji na vječni počinak ispratili Stjepana Jukića
Foto: Vrisak.info / Na vječni počinak ispraćen Stjepan Jukić

Sahrana Mirele Reze, tragično stradale djevojke u mjestu Tribistovo kod Posušja, održana je danas na groblju Martića križ, uz prisustvo porodice, rodbine, te mnogobrojnih prijatelja i sugrađana.

Mirela Rezo (2001.) bila je brucošica na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Splitu gdje je studirala biologiju. Tragično je stradala zajedno s još sedam prijatelja u novogodišnjoj noći u vikendici u Tribistovu. Pretpostavlja se da je uzrok smrti gušenje plinom iz agregata.

Misu zadušnicu predvodio je Željko Majić, generalni vikar Mostarske biskupije.

"Bogu se svidjelo, da pozove naše mlade duše, da ubere najljepše cvjetove Hercegovine i premjesti ih u svoj nebeski cvjetnjak... Odgovore zašto, nikada nećemo dobiti", kazao je svećenik.

U nesreći je stradao i Stjepan Jukić (2001.), koji je studirao na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru. On je također danas sahranjen na groblju Martića križ. I ovaj obred predvodio je don Željko Majić, generalni vikar mostarske biskupije.

"U novoj godini došao je glas smrti, ne jedne, već osam mladića i djevojaka. Posebno pitanje je zašto. Kada bismo znali zašto je Isus u 33. godini podnio muku križa, zašto se čuo krik u Betlehemu… Kada bi znali odgovore na to, znali bi i za ovo. Volio bih da u ovom trenutku u nama živi vjera uskrsnuća" kazao je don Željko Majić.

Saharana Ivana Miličevića (Ivankovića groblje), Stipe Romića (Ivankovića groblje), Žane Pavković (Petrovića groblje), Mie Soldo (groblje Stećci), Stipe Pavkovića (Petrovića groblje) i Marije Pavković (Petrovića groblje) održat će se u ponedjeljak, 4. januara u mjestu Rakitnu pored Posušja.

Obredi će početi u 12 sati ispred crkve Svetog Ivana Krstitelja u Rakitnu, a predvodit će ih mostarsko-duvanjski biskup Petar Palić. Isti dan bit će održana i komemoracija za tragično stradale mladiće i djevojke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije