Porodica Dragičević: Razmišljamo da prijavimo Davorov nestanak

Radiosarajevo.ba
Porodica Dragičević: Razmišljamo da prijavimo Davorov nestanak
Foto: Slobodan Vasković / Pravda za Davida

Razmišljamo da prijavimo nestanak Davora Dragičevića, rekao je u telefonskom razgovoru za agenciju Patria jedan od članova njegove porodice, nakon što se više od 24 sata gubiti svaki Davorov trag. 

MUP RS-a zabranio svako okupljanje grupi Pravda za Davida!

Brutalna primjena sile prilikom hapšenja i udaranje već savladane osobe

Ifet Feraget: Zabrinut sam, ne znam gdje se Davor nalazi

Gdje je Davor Dragičević? Ovu su dva posljednja snimka na kojima se vidi

Policijska uprava Banja Luka izdala je u ponedjeljak saopćenje u kojem stoji da je raspisana potraga za Davorom Dragičevićem i još četiri osobe, ali od tada nije poznato više informacija o Dragičeviću.

Grupa „Pravda za Davida“, koja okuplja hiljade građana iz Banje Luke i regiona skoro godinu traži da vlasti otkriju ko je ubio 21-godišnjeg mladića Davida Dragičevića u martu 2018. godine, optužujući policijski i politički vrh Republike Srpske za umiješanost u prikrivanje zločina.

Grupu predvodi otac ubijenog mladića Davor Dragičević, njegova majka Suzana, kao i njihovi prijatelji.

Banjalučka policija privela je više članova grupe „Pravda za Davida“, kao i članove opozicije tokom protesta prošle sedmice, dok su sva buduća javna okupljanja grupe zabranjena.

Davor Dragičević je predvodio proteste u nedjelju u centru Banje Luke, ali nakon toga mu se gubi svaki trag. Naš portal je prenio dva snimka na kojima se vide posljednji trenuci kada je Davor snimljen i viđen.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije