Porezna uprava poziva: Uplatite glavninu duga i mi vam otpisujemo kamate

Fena
Porezna uprava poziva: Uplatite glavninu duga i mi vam otpisujemo kamate
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Porezna uprava FBiH predstavila rezultate za 2018. godinu

Porezna uprava Federacije BiH poziva porezne obveznike da iskoriste mogućnost otpisa zateznih kamata na javne prihode u iznosu od 0,04 posto dnevno ili 14,6 posto godišnje. 

Prema odredbama Zakona izmjenama i dopunama zakona o visini stope zatezne kamate na javne prihode, kamata koja je nastala po osnovu neplaćenih javnih prihoda, sa stanjem na dan 31. decembra 2016. godine otpisuje se u cijelosti, ako obveznik glavnicu plati najkasnije do 5. maja 2019. godine.

S obzirom na to da je do isteka roka ostalo još samo nekoliko dana, Poreska uprava poziva porezne obveznike da uplate glavni dug i na taj način ostvare pravo na otpis kamata koje se obračunavaju na dug do 31. decembra.

Zahtjev za otpis zatezne kamate na javne prihode podnosi se na Obrascu ZAOK, neposredno ili putem pošte nadležnoj poreznoj ispostavi kod koje se podnosilac zahtjeva vodi kao porezni obveznik, odnosno gdje je sjedište ili adresa podnosioca zahtjeva. Obrazac ZAOK može se preuzeti na web stranici Porezne uprave Federacije BiH: www.pufbih.ba u dijelu "Obrasci".

Za sve dodatne informacije porezni obveznici se mogu obratiti na telefonske brojeve nadležnih kantonalnih poreznih ureda i poreznih ispostava koji se nalaze na web stranici Porezne uprave Federacije BiH: www.pufbih.ba u dijelu "Kontakti".

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije