Porezna uprava FBiH izdala kazne u vrijednosti 395.250 KM: Zatečen i 71 radnik 'na crno'

2
Radiosarajevo.ba
Porezna uprava FBiH izdala kazne u vrijednosti 395.250 KM: Zatečen i 71 radnik 'na crno'
Foto: Kfbih.com / Porezna uprava FBiH

Inspektori porezne uprave Federacije Bosne i Hercegovine su u četvrtak, 16. februara, u vršenju inspekcijske kontrole na širem području Federacije zatekli čak 71 radnika 'na crno'.

Tokom vršenja kontrole, izvršene su 302 inpekcijske kontrole, odnosno akcije kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju različite uslužne djelatnosti, saopšteno je iz Porezne uprave Fedeeracije BiH.

U izvršenim kontrolama otkriven je 71 neprijavljeni radnik, 92 obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnog uređaja, 10 obveznika koja nisu imala fiskaliziran fiskalni uređaj i 9 objekata koji su obavljali djelatnost bez odobrenja za rad nadležnog organa.

Uskoro svečano otvaranje džamije Arnaudija u Banjoj Luci

Uskoro svečano otvaranje džamije Arnaudija u Banjoj Luci

Zbog utvrđenih nepravilnosti zapečaćeno je 29 objekata, a u 137 slučajeva izdati su samo prekršajni nalozi s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 395.250 KM.

"Iako Poreznoj upravi nije primarni cilj kažnjavanje poreznih obveznika, već je osnovni cilj da svaki porezni obveznik blagovremeno i u skladu sa zakonom plaća svoje porezne obaveze, u cilju efikasnijeg učinka sankcije Porezna uprava poziva sudove da blagovremeno u zakonom propisanom iznosu izriču sankcije kako bi iste imale brži i veći preventivni učinak" saopštili su iz ove uprave.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije