Porazno uzimati kredit za plate, a ne za razvojne programe

Radiosarajevo.ba
Porazno uzimati kredit za plate, a ne za razvojne programe

Kredit Međunarodnog monetarnog fonda Bosni i Hercegovine koristiće se za plate vlastima u BiH, a ne za ulaganja u razvojne programe, izjavio je zamjenik ministra finansija i trezora BiH Fuad Kasumović u intervjuu za Nezavisne novine.

On je naveo da će se zbog toga zadužiti naredne generacije.

"Porazno je uzimati kredit koji nije nimalo jeftin, ako se ništa ne preduzme da se oporavi privreda", rekao je Kasumović.

On je dodao da BiH više od 85 odsto budžeta troši na materijalne troškove i plate, što nema ni u jednoj državi na svijetu i dodao da se novac, koji se daje državnoj upravi, mogao plasirati u konkretne projekte da se ljudima pomogne da pokrenu privredu i državu.

Premijer Federacije danas sa predstavnicima sindikata policije


Radni sastanak Koordinacije policijskih sindikata Federacije BiH s predstavnicima kantonalnih ministarstava i premijerom Federacije Mustafom Mujezinović zakazan je za danas.

Sindikat u cjelosti ostaje pri stavu da su prijedlozi o umanjenju plaća za juli za sve budžetske korisnike neprihvatljivi.

dw-world.de/rtvfbih.ba/radiosarajevo.ba


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije