Poplavljena naselja u još jednom gradu u Bosni: Voda ušla u kuće

0
Radiosarajevo.ba
Poplavljena naselja u još jednom gradu u Bosni: Voda ušla u kuće
Foto: Printscreen / Facebook / Poplave u Zvorniku

Dvadesetak kuća poplavljeno je u zvorničkim naseljima Čelopek, Tršić, Tabanci i Skočić usljed izlijevanja bujičnih vodotoka i vode iz kanalske mreže, rekao je danas Dejan Galić iz gradske Službe civilne zaštite.

Galić je naveo da ima dosta stambenih objekata koje je voda okružila, ali nije ušla, kao i da je poplavljeno poljoprivredno zemljište u naseljima Roćević i Kozluk.

On je istakao da se u mjesnoj zajednici Šetići voda izlila iz lokalnog potoka i preplavila regionalni put Zvornik-Sapna koji je bio u prekidu nekoliko sati, piše Srpskainfo.

Generalni sekretar UN-a: Sudski je priznata činjenica da je u BiH bio genocid. Za nas je to genocid

Generalni sekretar UN-a: Sudski je priznata činjenica da je u BiH bio genocid. Za nas je to genocid

Galić je dodao da poplave nisu prouzrokovale rijeke već mali bujični vodotoci i kanalske mreže, naročito u područjima gdje je došlo do zapušenja protoka vode.

Drina je u koritu i za sada ne prijeti nikakva opasnost od izlijevanja rijeke.

Zvorničko područje u utortak 30. maja, zahvatile su obilne padavine što je u vrlo kratkom vremenu prouzrokovao izlivanje vode, naročito u mjestima gdje nisu očišćena korita potoka i kanalskih mreža.

Tabanci , prema porukama stanovnika ovog mjesta, voda je prodrla u najmanje jedan porodični dom

Posted by Zvornički.ba on Tuesday, May 30, 2023

[facebook]https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0254BMB9ktnjJ6bwJe57DgishRAVxuZyaX2meYgDNcMek5WeFo1HBQVeyyCtRQ5yVcl&id=100069091002421[/facebook]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije