Poplave prijete Ilidži, stanovništvo nije ugroženo

Radiosarajevo.ba
Poplave prijete Ilidži, stanovništvo nije ugroženo


Poplave prijete stanovništvu u velikoj dijelu Bosne i Hercegovine, ali situacija je pod kontrolom. Uslijed obilne kiše i topljenja snijega na planinama tokom vikenda, došlo je do znatnog povećanja vodostaja rijeka, kao i podzemnih voda na širem području Sarajeva, a posebno u dijelovima Općine Ilidža.

Kako u razgovoru za Radio Sarajevo ističe šefica Službe za informisanje Općine Ilidža Edina Ičindić, zasad nema prijetnje stanovništvu.

 

''Zbog izlijevanja rijeke Bosne, poplavljeno je poloprivredno dobro Butmir, ali stambeni objekti nisu ugroženi. Također, zatvorena je putna komunikacija Doglodi - Osjek u Butilama. Zbog najavljenih kišnih padavina u narednim danima, preporučuje se stanovništvu u ugroženim područjima da svoja materijalna dobra prenesu na spratove i poduzmu preventivne mjere u cilju samozaštite. Poželjno je prokuhavanje vode za piće iz preventivnih razloga, i pored redovnih analiza'', kazala je Edina Ičindić.

Ekipe službe civilne zaštite su na terenu od jučer gdje prate situaciju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije