Ponovo velike gužve na graničnim prijelazima

Anadolija
Ponovo velike gužve na graničnim prijelazima
Foto: Radiosarajevo.ba / Gužve na putu ka moru

Kolovoz je jutros mjestimično mokar ili vlažan pa iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) vozače pozivaju na pojačan oprez, prenosi Anadolu Agency (AA).

Zbog održavanja Svjetskog prvenstva u kajaku i kanuu na divljim vodama "Banja Luka - Vrbas 2019", do 28. jula u vremenu od 8 do 20 sati, obustavlja se saobraćaj na magistralnom putu M-16 Banja Luka - Jajce na lokalitetu kanjona Tijesno. Za vrijeme obustave saobraćaj će se preusmjeravati na alternativni pravac Banja Luka - Čađavica - Mrkonjić Grad.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila kroz tunel Vranduk II saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Zbog povremeno pojačanog prometa vozila tokom dana, na ovoj dionici moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila - Tetovo - Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa - Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Pojačan je promet vozila na ulazu u BiH na graničnim prelazima Gradina, Bosanska Gradiška i Orašje, kao i na izlazu iz BiH na graničnim prelazima Doljani, Gabela Polje, Izačić i Hum.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko - Gunja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije