Ponovo sunčan dan: Evo šta građanima preporučuju iz FHMZ-a

Radiosarajevo.ba
Ponovo sunčan dan: Evo šta građanima preporučuju iz FHMZ-a
Danas će u našoj zemlji prevladavati pretežno sunčano vrijeme.

U jutarnjim satima po kotlinama Bosne s maglom ili sumaglicom. Vjetar, slab, promjenljivog smjera. Dnevne temperature od 13 do 20 °C, navode iz Federalnog hidrometereološkog zavoda Bosne i Hercegovine.

U Sarajevu sunčano. Dnevna temperatura oko 16 °C.

Bioprognoza: Tokom jutra ugodnije, a s odmicanjem dana opća slika će biti relativno povoljna. Strujanje toplog zraka, visoke temperature i sparno vrijeme u poslijepodnevnim satima loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. Moguće su reakcije u vidu glavobolje, nervoze, problemi sa snom i malaksalost. Preporučljivo je slojevito se odjenuti i umanjiti aktivnosti u najtoplijem dijelu dana.

U petak nas očekuje pretežno oblačno vrijeme s kišom u većini područja. U Posavini i na sjeveroistoku Bosne, uglavnom, bez padavina. Jutarnje temperature od 4 do 9, na jugu od 10 do 14, a dnevne od 11 do 17 °C. 

U subota nas očekuje pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i tokom prijepodneva padavine se očekuju u Hercegovini i na jugozapadu Bosne, a tokom poslijepodneva ili u večernjim satima i u ostatku naše zemlje. Intenzivnije padavine na zapadu i jugozapadu Bosne. Jutarnje temperature od 3 do 9, na jugu od 10 do 14, a dnevne od 9 do 15 °C. 

U nedjelju nas očekuje pretežno oblačno vrijeme s kišom, uglavnom u jutarnjim satima i tokom prijepodneva. Padavine se ne očekuju u Krajini. Jutarnje temperature od 3 do 9, na jugu od 10 do 14, a dnevne od 9 do 14, na jugu do 16 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije